De eerste winterperikelen hebben zich al aangemeld, vorst en sneeuw. En tevens heeft zich bij mij ook het marmotinstinct aangemeld! Dat wil zeggen dat ik in de winterslaap wil gaan! En de energieleveranciers lachen zich een slag in de rondte, en wij niet bij ‘t zien van de jaarafrekening.Maar goed, elk seizoen heeft z’n charme moet je maar denken.

Als de sneeuw een beetje wil doorzetten kan ik nog mooie winterplaatjes maken, zoals vorig jaar ‘t geval was.

Ben ook m’n gevleugelde vrienden achter ‘t huis aan het bijvoeren, en dat word zeer op prijs gesteld, want er komen steeds meer soorten, zoals de mezen (pimpelmees en koolmees) de mussen (ringmus en huismus) en natuurlijk de merels en kraaien en meeuwen, ‘ons’ roodborstje komt ook nog elk jaar terug met mijnheer en mevrouw duif en af en toe de vlaamse gaai.Je ziet het een verscheidenheid aan soorten. Nu ik dit aan het schrijven ben roept de vrouw des huizes naar boven (want daar staat m’n pc): D’R HEEFT NET EEN VOGEL ACHTER TEGEN ‘T RAAM AANGESCHETEN!! Geloof ‘t of niet maar het is echt waar! Maar goed de lusten en lasten zal ik maar zeggen.En heeeel af en toe komt er en sperwer en die probeert de zangvogeltjes te pakken. Eten en gegeten worden noemen ze dat in de natuur.